duminică, august 29, 2010

La numărat de ... puncte. (1)

Punctele de suspensie sunt unele dintre cele mai hulite semne de... punctuaţie (vezi Eco,Umberto). Aceste umile... puncte care pot da oricărui text o doză de... mister au totuşi un apărător remarcabil în persoana doamnei Iaromira Popovici. În fiecare dintre articolele ei din Dilema Veche se strecoară de cel puţin 5-6 ori aceste creative... puncte. De accea pentru a onora acest admirabil... demers voi începe o rubrică săptămânală în care voi număra punctele de supensie din ultimul articol şi voi prezenta un citat... semnificativ.

Cel mai recent articol "La rude la ţară" din păcate nu este înfrumuseţat de prea multe puncte de suspensie, acestea fiind doar... 6.

Un citat reprezentativ:
"Mai era (şi este) tot acolo, o mătuşă de-a mea care întrupa (şi întrupează) toate calităţile modului de viaţă rural: avea o gospodărie reuşită, credea în Dumnezeu, ştia să ierte lucrurile grave. Şi... încarna ospitalitatea neaoşă - nu din cărţi ci reală: de câte ori ne duceam la ea, punea masa, cu păsări din curte şi legume din grădină, lapte de la vaca ei şi ţuică din proprile prune."

Deci...
Săptămâna 1 - 6 puncte de suspensie

Un comentariu:

Anonim spunea...

:)Spor