luni, august 30, 2010

The end is HERE

Anul a început foarte prost. După una din cele mai grele ierni din istorie, cu căderi masive de zăpadă (cauza celor mai dezastruase avalanşe din istoria a doua ţări), a urmat o vară secetoasă. Până la mijlocul lunii august între 1000 şi 3000 de incendii cuprinseseră pădurile din regiune. Pe 20 august un front atmosferic rece a dus la extinderea incendilor. Doua zile mai târziu, când un alt front atmosferic rece a adus ploi, 3 milioane de hectare (12 000 km) de pădure deja arseseră. Opt oraşe au fost distruse în întregime. Câteva luni mai târziu şi câteva sute de kilometri mai la est alte incendii au distrus peste 1 milion de hectare de pădure. Între timp pe alt continent o mare capitală a fost inundată, pagubele totale ridicându-se la 1.5 miliarde de dolari.
Toate aceste dezastre nu sunt doar un semn prevestitor pentru ce o să urmeze ci o dovadă clară ca schimbările deja au loc. Mai mult evenimentele din acest an se potrivesc cu predicţile oamenilor de ştiinţă că fenomenele meteorologice extreme vor deveni mai intense şi mai frecvent.
Anul în discuţie este anul 1910 şi evenimentele prezentate sunt, în ordine, Roger pass avalanche din Canada şi Wellington avalanche din SUA, Great Fire of 1910 din SUA (statele Montana, Idaho şi Washington), Baudette Fire of 1910 din SUA(statul Minnesota) şi inundaţile din Paris. Evident au fost mult mai multe dezastre în acel an (secetă extremă în Sahel, etc.), dar am prezentat pe cele mai usor de găsit pe internet (vreo 5 minute a durat documentarea).
E bine să nu uităm că omenirea există de mai mult de 65 de ani (vârsta medie a persoanelor intervievate în caz de dezastru care spun, invariabil, că de când sunt ei nu au mai văzut aşa inundaţii, căldură, frig, vânt etc.). Dezastre au mai fost şi o să mai fie. Oricum chiar dacă clima nu o să se schimbe nu trebuie să ne deprimăm. Există oricând posibilitatea unei pandemii (mai ales dacă antibioticele nu o să mai functioneze), distrugerea Terrei din cauza suprapopularii, a unor războaie nucleare, radiaţii (cosmice sau nu), a unei ciocniri cu un metorit, etc.
Deci ca o concluzie : VOM MURI CU TOŢII!!!

Niciun comentariu: