sâmbătă, octombrie 16, 2010

Exploding melons

De mult timp am avut o vagă bănuială că majoritatea ecologiştilor cu carnet de partid (adică nu oamenii care mai strang pungi de plastic din parcuri sau mai plantează un pom) sunt nişte comunişti mizantropi. Ecologiştii au acelaşi idealism extrem bazat pe o înţelegere pseudo-ştiinţifică a realităţii şi aceleaşi impulsuri totalitare ca şi comuniştii dar spre deosebire de aceştia vor să fie auto-proclamata avangarda revoluţionară a Naturii nu a clasei muncitoare (animalele au si avantajul că nu pot să se opună spre deosebire de unii muncitorii care nu ştiu ce e mai bine pentru ei şi cad in capcana consumerismului). Cum spuneam este doar o bănuială pentru că la fel se poate spune despre ei că sunt nişte fundamentalişti religioşii - cu o zeitate atotputernică (Gaia) , cu ritualuri cu semnificaţie religioasă, cu săbători (Earth Day), cu diete specifice etc.- sau că sunt nişte fascişti (viziune idilică asupra trecutului, obsesie cu puritatea genetică, viziunea negativă asupra ştiintei şi raţiunii).
Cum spuneam, doar bănuieli. Ce ştiu sigur e că majoritatea sunt nişte idioţi care ar trebui abandonaţii undeva in estul Republicii Centrafricane cu o săpăligă şi un sac de seminţe. Totuşi ceea ce se putea spune despre ei până acum era că se pricep la relaţiile cu publicul.

De aceea nu mă aşteptam ca următorul clip să fie făcut de o organizaţie ecologistă.




Evident prima lor reacţie a fost :

"With climate change becoming increasingly threatening, and decreasingly talked about in the media, we wanted to find a way to bring this critical issue back into the headlines whilst making people laugh.(...)Many people found the resulting film extremely funny, but unfortunately some didn't and we sincerely apologise to anybody we have offended.

As a result of these concerns we've taken it off our website."

Pe scurt intenţile au fost bune păcat că unii răuvoitorii nu au înţeles. Şi au şi dreptate. Când viitoarul umanitaţii şi, mai important, al vieţii pe Terra e la mijloc ce mai contează câteva cadavre...

Niciun comentariu: