joi, martie 18, 2010

Some people were made for the desert sau ancoriţii scăpaţi în lume

"Flexibilitatea e cuvîntul de ordine azi, mai ales cea morală. Se practică, în plus, o exhibare degradantă, greţoasă a sexualităţii; senzualitatea femeii nu mai e cu perdea, e pornografie; machiajul e greu, decolteurile – adînci, bărbaţii – aţîţaţi în animalicul lor. Lucrurile sfinte sînt subiect de banc, iar spaţiul public este nespălat.

De gura adolescenţilor să te fereşti. Mulţi dintre ei nu mai respectă nimic şi pe nimeni, nici chiar (de fapt, asta în primul rînd) pe ei înşişi.

Ruşinea a murit, cuviinţa îşi dă ultima suflare. "

Andreea Nicoleta SEPI sec XXI d.HR Dilema veche

"Copiii din ziua de azi iubesc luxul. Nu au maniere, dispreţuiesc autoritatea şi dovedesc lipsă de respect faţă de bătrâni, iubesc mai mult să vorbească decât să se pregătească. Nu se mai ridică în picioare când oamenii în vârstă intră în încăpere. Işi contazic părinţii, mănâncă în grabă delicatesele la masă, stau picior peste picior şi sunt tirani cu profesorii. Tinerii din ziua de azi nu se gândesc decat la ei înşişi. Nu au pic de respect pentru părinţi sau persoane in vârstă. Vorbesc ca şi cum ei înşişi ar şti totul si ceea ce noi consideram intelepciune este lipsit de relevanţă pentru ei. Cât despre fete, sunt directe, lipsite de modestie şi nefeminine in limbaj, comportament si îmbrăcăminte."

Socrate , secolul V i. Hr.

Faptul ca Dilema Veche publică astfel de scrisori de Formula AS doveşte decăderea revistei. Pe vremea când am început să citesc eu era mult mai interesantă.....

Niciun comentariu: